skip to Main Content
ÎMBRĂCĂMINTE PENTRU BĂRBAȚI ȘI FEMEI
FASHION ROMANIA
Cele mai scumpe bijuterii

Cele mai scumpe bijuterii vândute vreodată la licitație

În ultimul deceniu, prețul diamantelor rare și al pietrelor prețioase a crescut vertiginos. Cumpărătorii au cheltuit zeci de milioane de dolari pe bijuterii, iar concurența se intensifică.

Se pare că nu există nicio limită la cât va plăti cineva pentru a deține cel mai mare diamant impecabil sau un rubin birman fascinant.

Unii vor plăti pentru a avea drepturi de denumire pentru o piatră celebrată. Alții plătesc pentru dreptul de a purta perla Reginei Maria Antonieta. Unii aruncă milioane în numele iubirii.

Ce primește cel ce cheltuie cel mai mult? Cele mai scumpe șase bijuterii – fiecare peste 40 de milioane de dolari – au fost diamante de culoare roz și albastru.

Sunt minuni naturale rare pe care experții la licitație le compară cu marile opere de artă. Există doar unul și nu se poate repeta. Dar chiar mai bine decât arta, cumpărătorii pot purta aceste bijuterii în fiecare zi, deși unii pot necesita un agent de securitate.

The Pink Star, 71,2 milioane de dolari

Sotheby’s Hong Kong, aprilie 2017

Pink Star a doborât fiecare record de preț în vânzare de bijuterii, atunci când s-a vândut la Sotheby’s pentru 71,2 milioane de dolari. Cu 59,60 de carate, diamantul fantezant roz viu, fără cusur intern, este cel mai scump diamant sau bijuterie din lume vândut la licitație, de departe.

Această frumoasă bijuterie roz (de dimensiunea unei căpșuni) este apreciată pentru dimensiunea, claritatea și intensitatea culorii sale. Ca o mare operă de artă, experții spun că nu va mai exista niciodată alta ca ea.

Oppenheimer Blue, 57,5 ​​milioane de dolari

Christie’s Geneva; 18 mai 2016

Cel mai mare diamant albastru din lume care a ajuns în blocul de licitație, diamantul de 14,62 carate ar putea suna relativ mic în comparație cu Steaua roz de 60 de carate, dar diamantele albastre sunt chiar mai rare decât cele roz.

Ca bijuterii de dimensiunea și calitatea aceasta, sunt miraculoase și extrem de rare. A fost numit după Sir Philip Oppenheimer, fostul președinte al companiei de diamante De Beers care a deținut dreptul asupra acestei bijuterii..

Memory of Autumn Leaves & Dream of Autumn Leaves, 57,4 milioane de dolari

Sotheby’s Geneva, mai 2017

Fiind cei mai scumpi cercei vânduți la licitație, acest set de diamante fanteziste în formă de pară sunt o pereche puțin probabilă.

Asemănător ca mărime și formă, unul este un diamant de 14,54 carate albastru viu, iar celălalt este un roz intens de 16 carate. Este visul unui colecționar să obțină două astfel de bijuterii colorate excepționale într-o singură vânzare.

The Winston Pink Legacy, 50,7 milioane de dolari

Christie’s Geneva; 13 noiembrie 2018

Când compania Harry Winston a plătit peste 50 de milioane de dolari pentru acest diamant, depășind cu mult estimarea de 30 de milioane de dolari, a stabilit un preț record per carat pentru un diamant roz la licitație.

Găsită inițial în Africa de Sud și tăiată în 1920, piatra a aparținut familiei Oppenheimer care controla De Beers. Acum este numit după noul său proprietar.

The Blue Moon of Josephine, 48,4 milioane de dolari

Sotheby’s Geneva, noiembrie 2015

Miliardarul din Hong Kong, Joseph Lau, a plătit o sumă uluitoare pentru un diamant albastru strălucitor de 12,03 carate, impecabil în interior, drept cadou pentru fiica sa Josephine, în vârstă de șapte ani.

Aceasta a venit la o zi după ce a cumpărat un diamant roz de 16,8 carate pentru 28,5 milioane de dolari la casa de licitații rivală Christie’s, pe care a numit-o Sweet Josephine.

The Graff Pink, 46,1 milioane de dolari

Sotheby’s Geneva, noiembrie 2010

Miliardarul Laurence Graff a doborât un record de 46,1 milioane de dolari pentru un diamant de 24,78 de carate, roz intens. A aparținut cândva rivalului său Harry Winston, dar acum face parte din colecția istorică de bijuterii rare a lui Graff și îi poartă numele.

Princie Diamond, 39,3 milioane de dolari

Christie’s New York; 16 aprilie 2013

Genealogia sa nobilă datează de la Nizamii din Hyderabad, dar mai recent a fost subiectul unei probleme de familie. Magnificul diamant roz intens de 34,65 carate i-a aparținut politicianului și omului de afaceri italian Renato Angiolillo.

După moartea sa, copiii lui s-au luptat pentru avere și au susținut că frații vitregi au furat piatra.

Perla Reginei Maria Antonieta, 36,2 milioane de dolari

Sotheby’s Geneva, noiembrie 2018

După un război aprig al licitațiilor, învingătorul a plătit un preț record pentru acest pandantiv mare de perle naturale și diamante. Nu orice perlă, a aparținut nefericitei regine franceze Maria Antonieta și a făcut parte dintr-o colecție de bijuterii vândută de casa regală Bourbon-Parma din Italia.

Orange, 35,5 milioane de dolari

Christie’s Geneva; 12 noiembrie 2013

Fiind cel mai mare diamant portocaliu viu fantezist cunoscut, această piatră în formă de pară de 14,82 carate este un fenomen natural. După cum a declarat Christie’s în catalogul lor, o piatră de această culoare și dimensiune este „bunul suprem pentru colecționarii de diamante”.

Colier De Grisogono cu diamante și smarald, 33,7 milioane de dolari

Christie’s Geneva; 14 noiembrie 2017

Cum porți cu grație o culoare D de 163,41 carate, un diamant impecabil? Fawaz Gruosi, fostul proprietar al  Grisogono, a creat un colier elegant din sute de smaralde și diamante pentru a arăta frumusețea uluitoare a pietrei.

This Post Has 5 Comments

  1. A secret weapon for anyone who needs content. I dont need to tell you how important it is to optimize every step in your SEO pipeline. But unfortunately, its nearly impossible to cut out time or money when it comes to getting good content. At least thats what I thought until I came across Article Forge. Built by a team of AI researchers from Stanford, MIT, Carnegie Mellon, Harvard, Article Forge is an AI content writer that uses deep learning models to research, plan out, and write entire articles about any topic with the click of a button. Their team trained AI models on millions of articles to teach Article Forge how to draw connections between topics so that each article it writes is relevant, interesting and useful. All their hard work means you just enter a few keywords and Article Forge will write a complete article from scratch making sure every thought flows naturally into the next, resulting in readable, high quality, and unique content. Put simply, this is a secret weapon for anyone who needs content. I get how impossible that sounds so you need to see how Article Forge writes a complete article with the Click Here:👉 https://stanford.io/3X1mEcm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website-ul nostru vă pune la dispoziție o întragă colecție de îmbrăcăminte pentru bărbați, creată de designeri renumiți pentru ca fiecare bărbat să arate cât mai bine. Fiecare articol din sortimentul nostru de îmbrăcăminte pentru bărbați a fost îngrijit și editat de experți de top în moda masculină.
Back To Top
Search